Meetfiets brengt Antwerpse fietsroutes in kaart

De provincie Antwerpen en de Fietsersbond slaan opnieuw de handen in elkaar om de veiligheid en het comfort van de fietsroutenetwerken in kaart te brengen. De manier waarop dat gebeurt, is uniek in Europa.

3000 kilometer aan fietsroutes

Het provinciebestuur en de Fietsersbond controleren de fietspaden en fietsroutenetwerken in Antwerpen. Bedoeling is op termijn het fietscomfort te verhogen in de provincie. Voor de controle zullen twee fietsers met een speciale meetfiets meer dan 3.000 kilometer routes in onze provincie afrijden.

"De meetfiets is een speciaal uitgeruste fiets die met een tiental sensoren heel Vlaanderen afgaat", vertelt Mikaël Van Eeckhout van de Fietsersbond. "Er worden tijdens een ritje 30 à 35 parameters opgenomen. De meetfiets meet in eerst instantie het trillingscomfort, dat betekent hoe comfortabel een fietspad is."

De Fietsersbond is voor de rest heel tevreden over het fietsbeleid in de provincie, en de investeringen en inspanningen die het Antwerpse provinciebestuur al doet. 

Meest gelezen