Nick Mason brengt embryonaal werk van Pink Floyd tot leven

Drummer Nick Mason van de Britse rockband Pink Floyd grijpt met zijn nieuwe band Saucerful of Secrets naar oeroud materiaal van de groep terug. Dat bevestigt hij op Facebook.

De groep Saucerful of Secrets, genoemd naar het tweede album van Pink Floyd, is een geesteskind van de vroegere Blockhead-gitarist Lee Harris. Die opperde in 2016 al een groep samen te brengen met Mason en Guy Pratt, die na Roger Waters de bas hanteerde bij Pink Floyd en zijn gitarist David Gilmour. 

Om afstand te nemen van de huidige livesets van Gilmour en Roger Waters (die in mei concerteert in het Antwerpse Sportpaleis) was het idee zich te focussen op het embryonale werk van Pink Floyd, dus alles voor het album "Dark side of the moon" (1973) en dat volgens niet weinig diehardfans ook "echt" Floydiaans was.

Aan boord kwamen ook gitarist Gary Kemp van Spandau Ballet en op toetsen producer Dom Beken, die met de overleden keyboardspeler Rick Wright van Pink Floyd heeft gespeeld.

Meest gelezen