Sociale huurders in Mechelen krijgen poetspakket

Wie in Mechelen een sociale woning huurt bij het Sociaal Verhuurkantoor, krijgt daar voortaan een starterspakket bij om die woning mee te onderhouden. Ze willen op die manier dat de huurders zorg dragen voor de woning.

De nieuwe huurders krijgen vanaf nu een poetsemmer met allerlei kuisproducten en vuilniszakken van de stad. "We willen de mensen motiveren om hun woning netjes te houden", zegt voorzitter Fabienne Blavier. "Het is dus een stimulans omdat poetsen een noodzaak is, maar we doen het ook omdat poetsspullen nogal wat geld kosten."

Het blijft niet bij dit starterspoetspakket. Wie in Mechelen al een sociale woning huurt en die netjes onderhoudt, krijgt ook een Mechelenbon die je kan besteden bij de handelaars in de stad.

Meest gelezen