Videospeler inladen...

Starbucks sluit op 29 mei alle filialen in de VS voor vorming rond racisme

Op 29 mei gaat Starbucks al zijn filialen in de VS enkele uren sluiten zodat de 175.000 werknemers van de koffieketen een vorming rond racisme kunnen volgen. Aanleiding is een incident vorige week.

Amerikanen die op 29 mei in de namiddag een koffie willen kopen in een filiaal van Starbucks zullen voor een gesloten deur staan. Die dag sluit de koffieketen alle 8.000 filialen die ze zelf in handen heeft in de VS enkele uren lang. Dit moet de circa 175.000 werknemers de kans bieden een vorming rond racisme te volgen.

Aanleiding voor het initiatief is een incident in een filiaal in Philadelphia vorige week. 2 zwarte mannen stapten het binnen en vroegen of ze het toilet mochten gebruiken. Toen een werknemer hen zei dat de toiletten enkel voor betalende klanten waren, bleven ze zitten zonder iets te bestellen. De werknemer belde hierop de politie die de 2 mannen arresteerde. 

De zaak doet heel wat stof opwaaien in de VS. Een video met beelden van de arrestatie doet ronde op sociaalnetwerksites en oogst daar veel verontwaardiging. CEO Kevin Johnson (zie video hieronder) heeft de 2 mannen intussen ontmoet en heeft hen zijn verontschuldigingen aangeboden. De werknemer zou intussen niet meer bij Starbucks in dienst zijn.

Videospeler inladen...

Hoewel dit probleem niet tot Starbucks beperkt blijft, willen we een deel van de oplossing zijn

"De voorbije dagen heb ik in Philadelphia doorgebracht waar ik naar de gemeenschap heb geluisterd om te weten wat we verkeerd hebben gedaan en wat we moeten doen om onze fouten recht te zetten", zegt Johnson. "Hoewel dit probleem niet tot Starbucks beperkt blijft, willen we een deel van de oplossing zijn."

"Onze winkels sluiten voor een vorming over racistische vooroordelen is slechts 1 stap in een reis die de toewijding vereist van elk niveau binnen ons bedrijf en dit in elke gemeenschap."

Meest gelezen