Vice stuurt hoofdredacteur de laan uit na "ontoelaatbaar gedrag"

Vice Benelux heeft zijn hoofdredacteur Casper Sikkema ontslagen wegens "ontoelaatbaar gedrag". Dat bevestigt algemeen directeur Sjoerd Raaijmakers van het populaire jongerenplatform aan NRC.

Opschudding in het Nederlandse medialandschap (en bij uitbreiding in het Vlaamse): Casper Sikkema is niet langer de hoofdredacteur van Vice Benelux. Volgens NRC is hij ontslagen wegens "ontoelaatbaar gedrag".

"Daardoor is een vertrouwensbreuk ontstaan en hebben we afscheid genomen", citeert de Nederlandse krant algemeen directeur Sjoerd Raaijmakers van Vice Benelux. Meer details wil hij niet vrijgeven om "juridische redenen" en "privacy".

Millennials

Sikkema was 2 jaar hoofdredacteur van Vice Benelux. Dat is een onlineplatform dat zich op zogenoemde millennials richt met nieuws op maat. Het is sinds 2006 in Nederland actief als onderdeel van Vice Media in Noord-Amerika. Ook in ons land is het medium erg populair onder jongeren.

Volgens zijn advocaat Anita Verbeek is Sikkema erg geschrokken. Aan NRC vertelt ze dat zijn ontslag niks te maken heeft met zijn functioneren bij Vice. "Er is totaal geen sprake van ontoelaatbaar gedrag tijdens zijn tijd bij Vice", vertelt ze op haar beurt aan de krant. "Dit is het moedwillig zwartmaken van een hoofdredacteur die altijd goed heeft gefunctioneerd."

Meest gelezen