Videospeler inladen...

Politie schiet man neer die met mes rondloopt aan station van Aalst

In Aalst heeft de politie een man neergeschoten die met een mes rondliep in het station. Dat bevestigt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) aan VRT NWS. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet in levensgevaar zijn. 

De politie werd in de loop van de avond opgeroepen omdat er aan het station van Aalst een man rondliep met een mes en een wapen. "De agenten vroegen om zich over te geven, maar hij gooide zijn mes naar de politie", zegt burgemeester D'Haese. "Daarop zag de politie dat de man nog een vuurwapen bij zich had."

Even later werd de man neergeschoten door de politie. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet in levensgevaar zijn. 

Het parket heeft een onderzoek gestart. Over het motief of de precieze omstandigheden is er nog geen duidelijkheid. 

Naast het onderzoek over de feiten zelf, komt er ook een onderzoek naar de actie van de politiemannen. Dat zal moeten uitzoeken of er sprake is van wettelijke zelfverdediging. "En dat lijkt hier wel het geval, op basis van de eerste vaststellingen", zegt D'Haese. 

Meest gelezen