Asbestdeeltjes vrijgekomen bij schuurbrand Temse

Rond 18 uur gisterenavond is een brand ontstaan in een schuur in Temse. In de golfplaten op het dak zat asbest. De brandweer heeft de asbestdeeltjes beneveld om verdere verspreiding te voorkomen.

De brand ontstond in een schuur aan de Eeckhoutdriesstraat. De brandweer evacueerde de bewoners van het huis, en de politie hield nieuwsgierigen op afstand. Buurtbewoners kregen ook de raad om deuren en ramen dicht te houden, want bij de brand kwamen asbestdeeltjes van de dakplaten vrij. De brandweer benevelde die om te voorkomen dat ze verder zouden dwarrelen. Omwonenden krijgen ook de raad om de komende dagen niet in de tuin te komen en geen eigen gekweekte groenten te eten.

Ook de parking achter de buitenschoolse kinderopvang werd tijdelijk afgesloten, maar is vandaag wél weer open.

Een deskundige zal nog verder onderzoek doen.
 

Meest gelezen