Belgisch pensioensparen breekt records

Naast het aantal spaarders, bereikt ook het spaarvermogen in de pensioenspaarfondsen een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Federatie van de Financiële Sector, Febelfin. Er zijn twintig procent meer spaarders dan vijf jaar geleden en het vermogen steeg in die periode met zeven miljard euro.

De cijfers van Febelfin bewijzen de populariteit van pensioensparen. Twee derde van de Belgische beroepsbevolking doet aan individueel pensioensparen, de derde pijler van het pensioen. Vooral bij jongeren is er een grote stijging. Bijna twintig procent in de leeftijdscategorie 18 tot 30 jaar participeert al in een pensioenspaarfonds. 

Ook buiten het pensioensparen zijn er records gebroken. In 2017 steeg het totaal van Belgische fondsen tot 194 miljard. Daarmee sneuvelt het record van 2006, voor de financiële crisis. 

Meest gelezen