Buur houdt bouw school tegen, ouders protesteren

In Vinderhoute protesteren ouders aan de schoolpoort omdat de bouw voor een nieuw schoolgebouw al drie jaar op zich laat wachten. Eén buurman houdt al al die tijd de bouwwerken tegen.

De kinderen van de gemeentelijke basis- en kleuterschool in Vinderhoute krijgen momenteel les in houten barakken. Nochtans heeft de school al drie jaar een bouwvergunning en subsidies om een nieuwe school te bouwen. Eén buurman houdt die bouw tegen. Hij zegt dat er procedurefouten zijn gemaakt. Bovendien vindt hij dat de school te dicht bij zijn woning ligt en hij vreest bijkomende hinder als er nog meer leerlingen bijkomen. De buurman had een procedure aangespannen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, maar verloor die zaak na 3 jaar. Nu doet hij dezelfde procedure nog eens over voor de vrederechter. Die zaak komt vrijdag voor.

De schoolkinderen en hun ouders zijn samengekomen aan de schoolpoort om het belang van hun nieuwe school aan te tonen. Papa Koenraad De Pauw: "Als de buurman opnieuw verliest, kan hij nog eens in beroep gaan. Maar als dit nog een jaar aansleept, zijn wij onze bouwvergunning sowieso kwijt. En misschien ook onze subsidies. Dan begint alles opnieuw van nul en is de kans heel erg groot dat de nieuwe school er helemaal niet komt."

 

Meest gelezen