De Homeless Cup is er nu ook voor vrouwen

De Homeless Cup betekent voetbal voor dak- en thuislozen en is intussen al een begrip. Maar het was vandaag voor het eerst dat er ook een competitie was voor vrouwen. Ook de plaats van afspraak was helemaal nieuw. Op het Kerelsplein in Roeselare.

Elke grote voetbalclub heeft intussen een ploeg van dak- en thuislozen. Als je hen ziet spelen, weet je meteen wat het nut ervan is. De voetballers (en voetbalsters) leven helemaal op, ze zijn er thuis bij elkaar en sporten is goed voor de gezondheid. Onder meer de ploegen van Club Brugge, KV Kortrijk, KV Oostende en KSV Roeselare toonden vandaag wat ze waard zijn. Sofie Vanassche speelde ook mee. Ze speelt al 5 jaar in het team van Club Brugge en voor haar is het een uitlaatklep.

Sofie is trouwens erg blij met de competitie voor vrouwen, omdat ze dan meer haar sterke punten kan tonen. Al speelt ze ook graag in een gemengd team, omdat ze dan dat extra duwtje moet geven. Ze vindt ook dat ze in elk toernooi nog bijleert.

Meest gelezen