Foto Kurt bvba

Advocate Erica Caluwaerts krijgt tweede plaats op Antwerpse Open VLD-lijst

Strafpleiter Erica Caluwaerts krijgt de tweede plek op de Antwerpse Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en lijsttrekker Philippe De Backer heeft het nieuws bevestigd. "Erica is liberaal in hart en nieren, en mijn perfecte running mate. Samen gaan we van onze stad een nog betere plek maken voor élke Antwerpenaar."

Caluwaerts is bij het grote publiek misschien nog geen bekend gezicht, maar ze is niet nieuw bij de liberalen. Aan de universiteit van Leuven was ze tijdens haar studies al ondervoorzitster van de liberale studentenvereniging LVSV en in haar geboortedorp Beveren richtte ze een Jong VLD-afdeling op. Later verhuisde ze naar Antwerpen en concentreerde ze zich op haar job als advocaat. Als strafpleiter heeft Caluwaerts intussen ruim 15 jaar ervaring, met onder meer verschillende assisenzaken op haar palmares.

De tweede plaats, voorbehouden voor een vrouw, zou aanvankelijk naar voormalig minister Annemie Turtelboom gaan. Zij gaat echter binnenkort aan de slag bij de Europese Rekenkamer en dat valt niet te combineren met een politiek mandaat. Ook Karin Heremans, de directrice van het Koninklijk Atheneum Antwerpen die in 2012 nog op de derde plaats prijkte, maakte onlangs bekend dat ze de politiek vaarwel zegt.

Na De Backer en Caluwaerts volgen op de Open VLD-lijst in principe huidig onderwijsschepen Claude Marinower en Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz.

Meest gelezen