© Zoonar/D.Brlek - creative.belgaimage.be

Fietsers kunnen weldra langs de oevers van het Gardameer "zweven"

Binnenkort kunnen fietsers langs een "zwevend" fietspad volledig rondom het Gardameer in Italië rijden. Dat meldt The Local dat veelbelovende dronebeelden aanhaalt.

Het is een van de grootste toeristische trekpleisters van Italië: het Gardameer, een immense watermassa in het noorden van het land. Fietsers hebben weldra een bijkomend argument om een bezoekje te brengen want momenteel vindt de constructie van een "zwevend" fietspad rondom het meer plaats.

Het fietspad zal de totale omtrek van het meer bestrijken, goed voor een afstand van 140 kilometer. Op sommige plekken is de constructie aan kliffen vastgeboord, elders raakt ze het wateroppervlak net niet aan. Dit moet fietsers het gevoel geven dat ze langs en op het meer vliegen en drijven.

Een doorsnee fietser mag normaal geen moeite hebben om het fietspad af te leggen, al zullen sommige stroken lastiger zijn dan andere. Wie steile stukken liever overslaat, zal de boot kunnen nemen.

Pas in 2021 zal het fietspad voltooid zijn, hoewel sommige delen nu al klaar zijn. Het kostenplaatje bedraagt zo'n 102 miljoen euro.

Meest gelezen