Opnieuw treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge na ongeval

Er rijden weer treinen tussen Brugge en Blankenberge. Dat meldt de NMBS. Het treinverkeer tussen beide steden was de hele ochtend verstoord, door een ongeval net buiten het station van Blankenberge. Om 10.40 uur konden de sporen in beide richtingen weer worden vrijgegeven.  

"De aanrijding heeft zich voorgedaan bij het buitenrijden van de trein uit het station van Blankenberge, kort na 7 uur", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. "De trein met bestemming Genk kon door de botsing niet meer verder. Op de trein zaten een honderdtal reizigers. Zij zijn zo snel mogelijk geëvacueerd en konden verder met de bus. Ook tussen Brugge en Blankenberge hebben we een tijdlang vervangbussen ingelegd, in de beide richtingen."  

De hinder heeft in totaal ruim 3 uur geduurd. De hulpdiensten hebben de sporen in beide richtingen zo snel mogelijk weer vrijgemaakt. "Sinds 10.40 uur rijden er weer treinen in beide stations. Er zijn wel nog enkele gevolgvertragingen, maar die zullen snel worden weggewerkt", zegt Temmerman. "Wie deze namiddag naar de kust wil, zou daar vlot moeten geraken met de trein."

Meest gelezen