Videospeler inladen...

Geen WK-matchen op groot scherm in stad Brussel

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in juni kunt u geen matchen gaan kijken op groot scherm in de stad Brussel. Het stadsbestuur verbiedt uitzendingen op groot scherm "om veiligheidsredenen". Dat schrijft de regionale nieuwsorganisatie Bruzz en wordt bevestigd aan VRT NWS. "Er zijn heel veel aanvragen en er zijn dagelijks matchen. Omdat we niet alle aanvragen kunnen goedkeuren hebben we besloten om geen enkele aanvraag goed te keuren", zegt een woordvoerster van de Brusselse burgemeester.

Vier jaar geleden kon u tijdens het WK voetbal naar de matchen van de Rode Duivels gaan kijken op verschillende plaatsen in de stad Brussel: de Grote Markt, in de schaduw van het Koning Boudewijnstadion en op het populaire Sint-Goriksplein.

Dit jaar zal er op geen enkel plein een groot scherm staan. Café-uitbaters mogen de matchen enkel binnen uitzenden. "Tijdens het WK worden er elke dag matchen gespeeld", zegt Maité Van Rampelbergh, woordvoerster van Brussels burgemeester Philippe Close (PS). "We hebben veel aanvragen gekregen van mensen die buiten een groot scherm willen plaatsen. De politie kan onmogelijk op al die plaatsen de veiligheid garanderen. Daarom hebben we besloten om geen matchen op groot scherm toe te staan in de openbare ruimte."

Voor matchen van de Rode Duivels wordt geen uitzondering gemaakt. In andere Europese hoofdsteden, zoals Parijs en Londen, zullen de WK-matchen wel op groot scherm te zien zijn.

Andere Brusselse gemeenten zullen wél grote schermen zetten

Brusselse voetbalfans hoeven echter niet te treuren: onder meer in de Brusselse gemeenten Jette en Sint-Jans-Molenbeek zullen er wél matchen op groot scherm te zien zijn. 

Net zoals vier jaar geleden zal er een groot scherm staan op het Koningin Astridplein in Jette (het spiegelplein in de volksmond). In Molenbeek zullen de matchen van de Rode Duivels te zien zijn in het Edmond Machtensstadion. Daar is voor de gelegenheid zelfs een heus "fandorp".

Meest gelezen