© BEW Authors - creative.belgaimage.be

Geen gratis vervoer meer naar NTGent en Handelsbeurs

Mensen die de afgelopen jaren naar het toneel gingen in het NTGent of naar een optreden of evenement in de Handelsbeurs, konden daarvoor gratis tram of bus nemen. Maar de samenwerking met De Lijn valt te duur uit voor de twee cultuurhuizen en dus stoppen ze ermee vanaf september.

Momenteel is het nog zo dat u gratis met de tram of de bus naar het NTGent of de Handelsbeurs kan, op voorwaarde dat u een ticket hebt voor één van de twee huizen. De Handelsbeurs en het NTGent betalen per mogelijke tram- en busgebruiker sowieso twee keer 3 euro aan De Lijn, ook al komen niet alle toneel- en concertgangers met bus of tram. 

 Wij investeerden 15.000€ zonder te weten of bezoekers het ook gebruikten 

Pablo Fernandez van NTGent

Het bestuur besliste nu dat die investering te groot is om te dragen. In Brussel werkt het systeem wel: mensen die bijvoorbeeld een ticket kopen voor een concert, krijgen ook een code, waarmee ze een busticket met korting kunnen kopen. Zo betalen de cultuurhuizen alleen voor die bezoekers die ook écht de tram of de bus gebruiken, en zo weten ze ook hoeveel mensen dat doen. Op die manier weten ze ook of hun investering de moeite waard is.  

NTGent en Handelbeurs bekijken nu met het Gentse stadsbestuur wat de alternatieven voor het systeem kunnen zijn. 

Meest gelezen