Gent genomineerd voor "groenste stad" van Europa

Gent is voor het tweede jaar op rij genomineerd als groenste en duurzaamste stad van Europa. Gent neemt het op tegen Lissabon en Lahti, in Finland.

Net zoals vorig jaar, is Gent ook dit jaar opnieuw genomineerd voor 'groenste stad van Europa'. De titel word toegekend aan een Europese stad die zich volop inzet voor milieu, klimaat, luchtkwaliteit, afval, energie en mobiliteit. Dit jaar neemt Gent het op tegen Lissabon en het Finse Lahti. Volgens Gentse schepen van Milieu, Tine Heyse, is de kans op een overwinning dit jaar groter. "Wij zijn in Gent op enkele vlakken pionier. Er is bijvoorbeeld onze zonnekaart, waarop je kan zien of de plaats van je huis geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast hebben we ook onze 'Resto-restjes-app', waarmee je restaurantrestjes kan ophalen." Op 21 juni moet Gent zich verdedigen voor een jury en dan wordt beslist of Gent een jaar lang Groene Hoofdstad van Europa wordt. 

Meest gelezen