Medialaan

Hooverphonic heeft nieuwe zangeres: "The voice"-winnares Luka (17)

De winnares van de "The voice", Luka Cruysberghs, is de nieuwe zangeres van Hooverphonic. Geen complete verrassing want de 17-jarige Luka had Alex Callier als coach in het programma en hij was laaiend enthousiast over haar. Luka maakt haar Belgisch debuut met Hooverphonic in december in de Lotto Arena.   

Luka zal gekend werk van Hooverphonic brengen op 28 december, maar evengoed nieuw materiaal. Callier belooft met de groep een nieuwe muzikale weg in te slaan. "Terug naar de pure essentie", klinkt het. In "The voice" experimenteerden Luka en Callier al met de Hooverphonic-hit "Mad about you" uit 2000.

"Het is een wereldprimeur dat een coach uit "The voice" iemand van zijn kandidaten gewoon in zijn groep intregeert", zegt Callier op Studio Brussel. Het duo hield contact, meer nog: Callier gaf tien nummers aan haar waaruit ze kon kiezen voor een debuutsingle. Callier noemt Luka "een blijvertje", want de bezetting van Hooverphonic durft al eens wisselen.

Eerst waren er Esther Lybeert, Liesje Sadonius en Kyoko Baertson voor de band doorbrak. Met Geike Arnaert raakte Hooverphonic in de hitlijsten, daarna volgde Noémie Wolfs maar in 2015 "klikte het niet meer" tussen Wolfs en Callier. Er werd tot nu geopteerd om te experimenteren met nieuwe stemmen, Kimberly Dhondt -zus van Sean Dhondt- is een van hen.

(audiofragment: Alex Callier en Luka aan het woord)

Luka zingt vanavond al in Londen

Het optreden in Antwerpen eind dit jaar zal geen echt debuut zijn. Luka treedt vanavond op in Londen. Ze toert met Callier rond. Daarna volgt de VS. "Ik ben erin gesprongen. Ik heb er zin in, het is een avontuur", vertelt Luka. Ze heeft als nieuwe Hooverphonic-zangeres een eerste single uit: "Romantic". Hieronder kunt u het resultaat beluisteren:

Ik ben erin gesprongen, het is een avontuur

Meest gelezen