Khadja Nin en Kristen Stewart in jury van Filmfestival Cannes

Khadja Nin, Kristen Stewart, Léa Seydoux en Ava DuVernay: dat zijn de 4 dames die juryvoorzitter Cate Blanchett heeft uitgekozen om samen met haar in de jury van het Filmfestival van Cannes te zitten. De 4 mannen in de jury zijn: Chang Chen, Robert Guédiguian, Denis Villeneuve en Andrej Zvjagintsev. 

De opvallendste naam is misschien wel Khadja Nin,  de Burundese zangeres, die in 1980 naar België emigreerde. Begin jaren 90 had ze een hit met het nummer "Wale watu". Nu woont ze in Monaco met haar man, voormalig autocoureur Jacky Ickx. 

Blanchett heeft voor de 71e editie van het Filmfestival van Cannes een jury samengesteld waarin de vrouwen in de meerderheid zijn. Naast Khadja Nin mogen ook de actrices Kristen Stewart (bekend van de "Twilight"-reeks) en Léa Seydoux ("La vie d'Adele") de films in de officiële competitie beoordelen. Ook de Amerikaanse scenariste en regisseur Ava DuVernay ("Selma") beslist mee over wie uiteindelijk de Gouden Palm wint. 

Daarnaast zitten de Chinese acteur Chang Chen ("Crouching tiger, hidden dragon"), de Franse regisseur Robert Guédiguian ("Marius et Jeannette"), de Canadese regisseur Denis Villeneuve ("Blade runner 2049") en de Russische regisseur Andrej Zvjagintsev ("Loveless", won vorig jaar in Cannes nog de Prix du Jury) in de jury. 

Het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 8 tot en met 19 mei. Op 19 mei wordt de Gouden Palm uitgereikt. Vorige week zijn de films in de officiële competitie voorgesteld. 

Meest gelezen