Lost Frequencies opent eerste "Tomorrowland-muziekschool" in Nepal

Lost Frequencies heeft de eerste Love Tomorrow Music & Arts School in Nepal geopend. Dat gebeurde in samenwerking met Tomorrowland, de Love Tomorrow Foundation en vzw CUNINA.

In Sekha (Nepal) opende Lost Frequencies (Felix de Laet) de allereerste Love Tomorrow Music & Arts School. In een gesprek met Linde Merckpoel deze ochtend in "Linde staat op" toonde de Laet (Lost Frequencies) zich alvast enthousiast. "Het was heel speciaal om aanwezig te zijn. De kinderen leven er in een boerengemeenschap en kregen er voor het eerst een instrument in handen."  

De kinderen konden voor het eerst een instrument vastnemen en een beetje tokkelen. 

Felix de Laet - Lost Frequencies

(Lees verder onder foto)

Felix de Laet aka Lost Frequencies

People of tomorrow

De school is volledig gefinancierd door de People of Tomorrow, de Tomorrowland-bezoekers dus. Op het festival konden bezoekers enkele Pearls (Tomorrowlands eigen munteenheid) doneren aan de Love Tomorrow Foundation, ook voor elke verkochte Tomorrowland-vlag gaat er 5 euro naar de foundation. 

Ik vind het fantastisch dat de kinderen in Sekha nu de kans krijgen om muziek te maken

Felix de Laet - Lost Frequencies

Met dat geld was vzw CUNINA dus in staat om zijn bestaande schooltje in Sekha uit te breiden. Eerder bouwde de vzw er al een kleuter-, lagere- en middelbare school. Nu kunnen de kinderen van Sekha er ook terecht voor muziekonderwijs.

De Laet was bij de opening aanwezig als vertegenwoordiger voor de People of Tomorrow. Hij reageert vereert over zijn taak als ambassadeur: "Ik was zeer blij toen ik de vraag kreeg om mee te reizen naar Nepal om, namens Tomorrowland en alle People of Tomorrow, de school officieel te openen."

School of Tomorrow

Nepal kreeg de eerste "School of Tomorrow" maar de Love Tomorrow Foundation wil zijn project graag uitbreiden. De foundation is ervan overtuigd dat een kind of jongere zich creatief moet kunnen uitdrukken in muziek en dans. Daarom heeft hij de ambitie om kunstscholen op verschillende continenten te openen, daar waar ze het meest nodig zijn.

"Het is heel bijzonder dat deze kinderen nu kennismaken met muziekinstrumenten, maar ook andere kunsten als theater. Ze leren er ook traditionele muziekinstrumenten bespelen om hun eigen cultuur in ere te houden. Het is zeker geen DJ-school, maar de kinderen krijgen er nu wel de kansen die ze anders nooit zouden krijgen," aldus de Laet nog.

Herbeluister hier het gesprek met Linde Merckpoel:

Leerlingen uit Sekha testen voor het eerst hun nieuwe instrumenten uit.

Meest gelezen