MoMu exposeert buitenshuis tot 2020

Het modemuseum van Antwerpen sluit twee jaar lang de deuren voor renovatiewerken. Tot 2020 wil het museum nog op verplaatsing blijven exposeren.

Het Momu zal de komende 2 jaar exposeren op verplaatsing vanwege renovatiewerken tot 2020. "MoMu beschikt over de grootste collectie Belgische mode ter wereld. Tijdens de sluiting kan je nog steeds genieten van deze stukken in België en elders in de wereld. Onze collectie is onder andere te zien in New York, Duitsland en Zweden," aldus voorzitter Luk Lemmens van De Museumstichting.

Tijdens de sluiting kan je blijven genieten van onze stukken in België en elders in de wereld

Luk Lemmens, voorzitter De Museumstichting

Schaalvergroting

Het museum heeft steeds sterk ingezet op tijdelijke tentoonstellingen, maar voor de eigen collectie had het geen tentoonstellingsruimte. Daar komt nu verandering in zegt museumdirecteur Kaat Debo: "Na de verbouwing zullen we ook op permanente basis het verhaal van de Belgische mode kunnen brengen. Wij hebben een collectie van zo'n 30.000 objecten die we dan eindelijk aan het publiek kunnen tonen." 

Na 2020 kunnen we onze collectie van zo'n 30.000 objecten permanent aan het publiek tonen

Kaat Debo, Museumdirecteur MoMu

Het MoMu wil vooral zijn capaciteit uitbreiden om zo een breder kader uit te werken. "Er komt een auditorium met uitschuifbare tribune zodat we op een nog intensievere manier lezingen, conferenties en Q&A's kunnen programmeren," zegt Lemmens. Debo vult aan: "De Momu-bibliotheek wordt uitgebreid en het museum krijgt ook een eigen shop en café. Achter de schermen willen we onder de best mogelijke omstandigheden onze collectie en archieven voor toekomstige generaties bewaren."

Gesloten, maar nog actief

Het museum blijft 2 jaar gesloten, maar de werking van het MoMu blijft actief. Zij houdt verschillende tentoonstellingen over de hele wereld als "Margiela, de Hermès Jaren" in het MAD, in het Parijse Louvre. Ook de publiekswerking blijft actief met workshops en verjaardagsfeestjes voor kinderen, telkens op locatie in Antwerpen.

Meest gelezen