Op 11 juli kan u trouwen met Brussel

Wie op de Vlaamse feestdag naar Brussel gaat, zal kunnen trouwen met de stad. Mensen kunnen zo hun liefde voor de hoofdstad uitdrukken.

De Vlaamse feestdag staat dit jaar in het teken van trouwen. Op de Grote Markt zal er een grote volksreceptie zijn waar mensen hun ja-woord kunnen geven aan de hoofdstad. "Hoe dat er juist aan toe zal gaan, weten we nog niet helemaal", vertelt minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD). "Maar mensen zullen alleszins op een of andere manier in de echt kunnen treden met Brussel, en wie dat doet, krijgt erna een gratis pintje, glaasje frisdrank en misschien wel een stukje taart. De bedoeling is om er een groot volksfeest van te maken."

Liefdesverklaring aan de hoofdstad

Door te trouwen met Brussel bezegelt u uw liefde voor de hoofdstad. "Soms vinden we Brussel niet leuk, maar in het algemeen zien we onze hoofdstad heel graag. Het trouwen is een soort liefdesverklaring aan de hoofstad", zegt Gatz. 

De Vlaamse feestdag zal dit jaar in Brussel één groot trouwfeest worden, want 's avonds na de volksreceptie kan je in de Beursschouwburg naar een feest gaan dat veel weg heeft van een trouwfeest. Ook de andere culturele instellingen doen mogelijk iets in het thema. "Maar we hebben nog enkele maanden tijd en nog niet alles ligt vast", aldus Gatz.

De volksreceptie op de Grote Markt vindt plaats om 19 uur, aansluitend op de Vlaamse 100 van Radio 2.

Meest gelezen