Reggae Geel viert 40e verjaardag met Shabba Ranks en Lee "Scratch" Perry

Reggae Geel bestaat dit jaar 40 jaar en wil dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus vieren met enkele grote namen uit de voorbije decennia van reggae- en dancehallmuziek.

Op vrijdag wordt het uitkijken naar 90's dancehallartiest Shabba Ranks en het project Havana Meets Kingston van de Australische producer Mista Savona. Zaterdag komen de legendarische reggaeproducers Sly & Robbie langs met Taxi Gang en staat reggaelegende Lee "Scratch" Perry op het 18" Corner podium samen met Mad Professor.

Eveneens hoog op de affiche vinden we dit jaar Romain Virgo terug, een rijzende ster aan het Jamaicaanse firmament die ooit nog de Jamaicaanse "Idool" won, en Anthony B, die voor de tweede keer op het festival staat.

Ook Cocoa Tea, Protoje, Etana, Samory I, Kabaka Pyramid, Stonebwoy, Jah Shaka, Jah Tubby's World System, Chainska Brassika, Royal Sounds, The PathHeights, Heavy Hammer, Sentinel Sound, King Addies, Pat Kelly & Magic Touch, David Katz (dj set) en Ras "Sir Jessus" Digby komen langs.

Reggae Geel telt dit jaar vijf podia, maar ook een ruim aanbod aan (kinder)animatie en een reggaemarkt met kleding, juwelen, platen, instrumenten en kunst.

Meest gelezen