Radio 2 Limburg zond twee uur lang uit vanuit een varende luchtballon

Radio 2 was vanochtend even "de hoogste familie" in Limburg. Radio 2 Limburg-presentator Daan Masset ging met zijn radiostudio van de grond: "Start je dag" werd uitgezonden vanuit een varende luchtballon, een technisch huzarenstukje. 

Enkele weken geleden bladerde het "Start je dag"-team door een geschiedenis­boekje van Omroep Limburg. En daarin stond een artikel van 21 april 1984, waarin Ireen Houben reporter speelde vanuit een luchtballon voor "Te bed of niet te bed". "Dat gaan we ook 's proberen", dachten presentator Daan Masset en regisseur Sander Beusen. 

En dus werd het programma "Start je dag" van Radio 2 Limburg vanochtend vanuit een varende luchtballon uitgezonden. Een technisch huzarenstukje, want nog nooit werd er in België een volledig radioprogramma live vanuit een luchtballon gemaakt. 

Weerman Eric Goyvaerts bracht het weer vanuit de lucht, dicht bij de bron dus. 
De ballon steeg op in Borgloon en vloog richting Hasselt.

Herbekijk hier de uitzending: 

Meest gelezen