Ultraorthodoxe jood Berger voor rechter verschenen wegens diefstal

Aron Berger, de ultraorthodoxe jood van wie gisteren bekend raakte dat hij op de Antwerpse CD&V-lijst zou staan, heeft zich eind maart voor de rechtbank moeten verantwoorden voor diefstal. Het gaat om een bedrag van ongeveer 28.000 euro. Omdat hij een regeling sloot met de slachtoffers, werd hij niet veroordeeld en kreeg hij opschorting van straf.

Volgens de Gazet van Antwerpen heeft Berger 28.500 gestolen van een oude zieke man die een vijftal jaar geleden zijn hulp had ingeroepen voor het regelen van zijn erfenis.

De rechtbank van Antwerpen bevestigt aan VRT NWS dat de 42-jarige Aron Berger uit Antwerpen voor de rechter verscheen voor diefstal, maar dat hij de gunst van opschorting kreeg. De feiten staan dus niet op zijn strafblad.  

Meest gelezen