Videospeler inladen...

Voyeur Hogeschool Gent wordt vrijgelaten onder voorwaarden

De man van 41 die studentes filmde in een kleedkamer van Hogeschool Gent, wordt vandaag vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De man was een jeugdcoach bij een sportclub en zette de video's daarna op een Nederlands internetforum. Hij heeft de feiten bekend en zal onder meer therapie moeten volgen.

De 41-jarige man werd in maart aangehouden nadat hij bekentenissen aflegde. Hij wordt ervan verdacht stiekem vrouwen gefilmd te hebben in de sporthal van de Hogeschool Gent. De beelden zijn gefilmd via een gat in een deur, waar normaal de deurklink zit. Daarna zette hij de video's op een Nederlands voyeuristisch internetforum.

De man was verbonden aan een gevechtssportclub die traint in de sporthal van de HoGent. Onlangs was de man daar jeugdcoach geworden. Zowel de HoGent, als de club en enkele leden hebben klacht ingediend.

De raadkamer besliste in maart om de man vrij te laten onder voorwaarden, maar het parket ging in beroep waardoor de man in de cel bleef. De onderzoeksrechter heeft nu beslist dat hij toch kan vrijkomen. Hij moet wel enkele voorwaarden naleven. Hij zal werk moeten zoeken en hij moet therapie volgen bij iemand die gespecialiseerd is in het werken met daders van seksuele misdrijven.  

Meest gelezen