© Image Source, all rights reserved.

Noorwegen vraagt tieners geen seks op rotondes te hebben

In Noorwegen vraagt de evenknie van Wegen en Verkeer tieners af te zien van seks op rotondes. Aanleiding is "Russ", een jaarlijkse feestperiode waarin scholieren uit de bol gaan.

"Nei til sex i rundkjøringer" ("Nee aan seks op rotondes"): onder die titel heeft Statens vegvesen in Noorwegen een persbericht uitgestuurd waarin het tieners met aandrang vraagt de komende weken geen seks op rotondes te hebben en evenmin naakt over bruggen te rennen.

Het opmerkelijke verzoek komt niet uit de lucht vallen. Rond deze tijd begint in Noorwegen "Russ". Dat is een periode die loopt tot de nationale feestdag op 17 mei en waarin scholieren uit hogere jaren in het hele land hun middelbaar onderwijs afsluiten.

"Knopen"

Dagenlang geven de jongeren zich over aan feesten en drinken. Daarbij verkleden ze zich regelmatig en dagen ze elkaar ook uit. Telkens ze een uitdaging met succes afronden, verdienen ze een "knoop".

Statens vegvesen zegt dat het hier alle begrip voor heeft, maar trekt toch aan de alarmbel nadat het een lijst met uitdagingen van leerlingen van een school in Ringsaker onder ogen heeft gekregen.

Ongevallen

Op de lijst staan liefst 100 uitdadingen waaronder seks hebben op 3 opeenvolgende rotondes en naakt over een brug lopen. Statens vegvesen vreest dat jongeren die deze uitdagingen aangaan andere bestuurders danig zullen afleiden waardoor ze ongevallen zullen veroorzaken.

Statens vegvezen vraagt scholieren dan ook deze en gelijkaardige uitdagingen links te laten liggen en wijst hen erop dat de lijst nog tientallen andere uitdagingen telt.

Meest gelezen