Woordenboekje moet povere kennis van het Nederlands in Docks verbeteren

De verkopers en onthaalmedewerkers van Docks Bruxsel, het nieuwe winkelcentrum aan de Van Praetbrug in Laken, kennen nauwelijks Nederlands. De uitbaters willen dat veranderen met een zakwoordenboekje met Nederlandse woorden op maat.

Het nieuwe winkelcentrum blinkt nog, het is nog maar anderhalf jaar open. Toch blinkt Docks Bruxsel niet uit in de kennis, spreken en begrijpen van het Nederlands. Tweetaligheid is in 2018 nog steeds niet vanzelfsprekend in de hoofdstad van Brussel en Vlaanderen. De commerciële cel van de uitbaters wil daar iets aan doen, zegt Helga Cosyns: "Meer dan 30% van onze klanten zijn Vlamingen uit Brussel en Vlaams-Brabant, de kennis van het Nederlands is dan ook broodnodig en getuigt van respect. Samen met het Huis van het Nederlands hebben we een zakwoordenboekje gemaakt me allerlei termen, zinnen en woorden die passen binnen de verkoop en de algemene hoffelijkheid."

Florence en Maxense hebben het boekje bij de hand. Zij werken aan het onthaal en vinden dat ze veel beter Nederlands moeten kennen.    

Meest gelezen