Nog geen strandredders aan de kust dit weekend, ondanks de zomerse temperaturen

Ondanks de warme temperaturen die worden voorspeld, zetten de tien kustgemeenten dit weekend nog geen strandredders in. Dat bevestigt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Wie dit weekend verkoeling wil zoeken in de Noordzee: pootje baden is geen probleem, maar zwemmen is verboden.

Met temperaturen van 20 graden en misschien meer bereidt de kust zich na een mooie paasvakantie opnieuw voor op een druk weekend. Het aanhoudende zomerweer lokt mogelijk veel dagjesmensen. Maar de reddingsposten op het strand worden voorlopig nog niet bemand. Geen enkele kustgemeente trommelt al redders op.

Blankenberge is de eerste kustgemeente die strandredders inzet, maar doet dat pas volgend weekend, op zaterdag 28 april. "We raden echt af dit weekend een duik te nemen in de Noordzee. Pootje baden zal al fris genoeg zijn. De zee heeft nu een watertemperatuur van ongeveer 10 graden. Dat is echt berekoud", aldus An Beun van IKWV. Het koude water is gevaarlijk, en kan zelfs leiden tot hartproblemen.

Voor wie dit weekend naar de kust trekt, heeft de Kustreddingsdienst nog enkele tips: je goed insmeren tegen de felle zon, veel water drinken en je kinderen een antiverdwaalarmbandje aandoen. Die bandjes zijn beschikbaar bij de toeristische diensten.

Meest gelezen