AP

Baby’s welkom in Amerikaanse Senaat: “Instelling in 21e eeuw binnengeloodst”

Baby's jonger dan één jaar zijn voortaan welkom in de Amerikaanse Senaat. De 100 senatoren zijn daarover vannacht unaniem tot een akkoord gekomen. 

Het wetsvoorstel kwam van Tammy Duckworth, senator van de staat Illinois. Zij is de eerste vrouwelijke senator die is bevallen tijdens de beoefening van haar mandaat. Duckworth beviel op 9 april van een meisje, Maile Pearl Bowlsbey. 

Baby's moeten op regelmatige basis gevoed worden. Vrouwen kunnen nu hun baby's borstvoeding geven tijdens stemmingen. Praktisch, aangezien stemmingen dikwijls 's nachts plaatsvinden en een uur of langer in beslag kunnen nemen. 

Bovendien vertegenwoordigt de nieuwe wet ook vrouwen in de Amerikaanse Senaat. Van de 100 senatoren zijn er in totaal maar 23 vrouwen. "Ik zou graag mijn collega's bedanken om de Senaat in de 21e eeuw te brengen, om te tonen dat nieuwe ouders ook verantwoordelijkheden op de werkvloer hebben", aldus Duckworth. 

Meest gelezen