Bushokjes van Ikea in Gent moeten weg

Wie in de loop van de dag langs de Dampoort of de Zuid reed in Gent, heeft waarschijnlijk twee felblauwe bushokjes gezien, met het logo van Ikea erop. Maar Gent wil de hokjes weg omdat ze onveilig zouden zijn.

Zowel aan Gent Zuid als aan het Dampoortstation zijn twee bushokjes van vervoersmaatschappij De Lijn helemaal vermomd als kleine Ikeawinkels. Ze werden bekleed met blauwe platen en ook het gele logo van Ikea was goed zichtbaar.

Maar de hokjes zullen er niet lang zo uitzien, als het van schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen), afhangt. Hij wil de aankleding zo snel mogelijk weg. "De blauwe panelen zijn onveilig", zegt Watteeuw. "Ze belemmeren het zicht, want ze zijn niet meer doorzichtig. De opvallende uitrusting leidt de automobilisten ook af en dat kan niet de bedoeling zijn."

Het reclamebedrijf dat de hokjes plaatste, Clear Channel, heeft er geen toestemming voor. De Gentse schepen nam contact op met het bedrijf, om ervoor te zorgen dat de Ikeahokjes zo snel mogelijk verdwijnen. Clear Channel breekt het hokje aan de Dampoort vanavond nog af. Het exemplaar aan het Gentse Zuid zou ten laatste morgenvroeg weg zijn. 

kasto80

Meest gelezen