Videospeler inladen...

"Met een elektrische auto in één keer naar Zuid-Frankrijk? Binnen enkele jaren moet dat lukken"

De nieuwe "superbatterij" waar het Leuvense onderzoekscentrum IMEC aan werkt, moet het binnen enkele jaren mogelijk maken om in één keer met een elektrische auto naar het zuiden van Frankrijk te rijden. Dat zegt CEO Luc Van den Hove in "De afspraak" op Canvas. "De doorbraak van de elektrische auto zal zéér snel een feit zijn."

IMEC kwam vorige week trots naar buiten met het nieuws over de superbatterij waar het onderzoekscentrum aan werkt. De batterij zou langer meegaan en sneller kunnen opladen. Interessant voor smartphones en tablets, maar ook - en vooral - voor de elektrische auto. 

"Vandaag de dag kan je met een elektrische auto maximaal 500 kilometer aan één stuk rijden voor de batterij leeg is. En daar is dan nog eens een hoge kostprijs aan verbonden", zegt Van den Hove. "Wij gaan ervan uit dat we met de nieuwe technologie de range kunnen verdubbelen. Het is niet onmogelijk dat we binnen vier a vijf jaar met een elektrische auto in één keer 1.000 kilometer kunnen rijden, van hier naar het zuiden van Frankrijk."

IMEC weet waarom het inzet op de batterij. "De evolutie naar de elektrische auto gaat volgens mij zéér snel gaan. Volgens mij kan het perfect dat er binnen vijf jaar meer elektrische dan gewone auto's rondrijden. Alle grote autoproducenten zetten erop in en ook in China gaat het sterk vooruit."

Meest gelezen