© VRT Frederik Beyens

Danira Boukhriss leest Belgische punten voor tijdens Songfestival en u mag de achtergrond maken

Tv-presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis zal voor ons land de punten voorlezen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Wat er op de achtergrond te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Daarvoor schakelt Eén de kijkers in.

Zaterdag 12 mei staat in Lissabon de finale van het Eurovisiesongfestival op het programma. Of "onze" Sennek daar haar "A matter of time" zal mogen brengen, is nog niet zeker. Zij moet eerst de halve finale overleven.

Hoe dan ook zal ons land punten moeten geven tijdens de finale. En die zullen worden voorgelezen door "Over eten"- en "Steracteur sterartiest"-presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis, zo maakte Eén vanavond bekend.

Welke achtergrond?

Maar wat zal er op de achtergrond te zien zijn wanneer onze "douze points" worden uitgedeeld? Dat staat nog niet vast. Kijkers kunnen via de website van Eén namelijk hun beste foto of video insturen. Enige voorwaarde: het moet een beeld van Brussel van na zonsondergang zijn. 

Uit alle inzendingen kiest Eén de drie beste. Vlak voor de finale krijgt het publiek het laatste woord, via een stemming op Facebook. Het winnende beeld zal door zo'n 200 miljoen mensen worden bekeken.

Meest gelezen