Aan het werk en op zoek naar een andere job? 4 procent doet het (voor betere arbeidsvoorwaarden)

Van alle werkenden is iets meer dan 4 procent op zoek naar een andere job. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. De werknemers zijn vooral op zoek naar betere arbeidsvoorwaarden zoals een hoger loon, een beter uurrooster of kwaliteitsvoller werk. 

De cijfers van Statbel, het Belgische Statitistiekbureau, brengen nog iets merkwaardigs naar voren. Vrouwen zijn relatief meer op zoek naar een andere job dan mannen. Bij de werkende vrouwen zoekt 4,8 procent ander werk, bij de mannen is dat 3,9 procent. 

Jobhoppers

Uit de cijfers blijkt ook dat vooral jongeren tussen 15 en 24 jaar (7,2 procent), 24-49 jarigen (5,1 procent) en hooggeschoolden (5 procent) zoeken ander werk.

De vrouwen wegen vooral hun diploma af aan jobvereisten, bij de jongeren ligt het veranderen van job vooral aan het feit dat zij hun job als tijdelijk zien.

Meest gelezen