Socioloog Marc Swyngedouw staat op de Antwerpse SP.A-lijst

De Leuvense socioloog Marc Swyngedouw zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van de Antwerpse SP.A staan.

Swyngedouw is al KU Leuven-socioloog vooral bekend om zijn doorgedreven verkiezingsonderzoek, maar hij wil als Antwerpenaar nu meewerken aan een ander beleid voor de stad.

"Antwerpen staat voor een cruciaal moment", zegt Swyngedouw. "Ofwel continueren we het huidige beleid waarbij de auto koning blijft en waarbij de immobiliënsector kan doen wat ze wil, ofwel gaan we naar een open, democratisch vrij en duurzaam beleid en dat wil ik mee helpen bewerkstelligen in Antwerpen."

Swyngedoschreef hij met Duw is al jaren actief in het Antwerpse middenveld, onder meer als voorzitter van de Culturele Raad van de stad en mede-initiatiefnemer van "Stad aan de Stroom". Hij heeft ook mee aan de wieg gestaan van de regionale zender ATV. Hij schreef samen met Danielle Dierickx het boek "Onze stad, inspiratie voor de stad van morgen", met een reeks voorstellen voor de toekomst van Antwerpen.

Welke plaats Swyngedouw op de lijst krijgt, wordt zaterdag op het ledencongres bekendgemaakt.

Meest gelezen