Leerkracht komt vast te zitten in speleobox

Een schooluitstap naar de speleobox in het Sport Vlaanderen-centrum in Herentals is uiteindelijk nog het spannendst geweest voor een begeleidende leerkracht. Die raakte op een bepaald moment gekneld toen hij zelf probeerde door de smalle gangen te kruipen.

De leerkracht kwam vast te zitten en raakte er niet meer uit. Na een half uur werd de brandweer erbij gehaald. Maar net toen de brandweerlieden aankwamen, werd de man bevrijd. De technische dienst van het centrum had een houten paneel losgemaakt, waardoor de man meer ruimte kreeg. Het slachtoffer bleef al bij al rustig. Hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Een speleobox is een beperkte ruimte met zeer smalle gangen om door te kruipen. Personen vanaf 10 jaar en tot een maximale lengte van 1,80 meter en een maximaal gewicht van 85 kg zijn toegelaten in de speleobox. Personen met claustrofobie, hart- of ademhalingsmoeilijkheden zijn niet toegelaten.

binnenkant speleobox

Meest gelezen