Videospeler inladen...

N60 richting Gent weer vrijgemaakt na zwaar ongeval met 15 voertuigen

Op de gewestweg N60 van Oudenaarde naar Gent zijn acht gewonden gevallen bij een ongeval met verschillende voertuigen. Een vrachtwagen reed ter hoogte van Nazareth in op een file. Door de ravage was de weg de hele middag afgesloten, maar rond 17.30 uur werd de N60 vrijgemaakt.

Het ongeval gebeurde rond 12.15 uur op het kruispunt van de N60 met de Groene Vallei. Een vrachtwagen die richting Gent reed, reed er in op een file. "15 voertuigen waren daarbij betrokken", zegt Katie Lefever van politiezone Schelde-Leie. Acht mensen zijn naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht, maar niemand verkeert in levensgevaar. De schade was wel erg groot.

Volgens de eerste vaststellingen is de bestuurder van een tankwagen ingereden op een file voertuigen die voor het rood licht stond te wachten. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen