Videospeler inladen...

Parket over incident Aalst: "Verdachte kampte met psychische problemen, geen aanwijzingen dat het om terreur gaat"

De man die gisteren neergeschoten werd aan het station in Aalst, kampte met psychische problemen. Dat zegt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde. "Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat het om terreur gaat."

Gisterenavond werd de politie opgeroepen omdat er een man met een mes rondliep aan het station in Aalst. De verdachte had de politie zelf verwittigd. Toen de politie ter plaatse kwam, haalde hij nog een ander wapen boven. De politie nam geen risico en schoot de verdachte neer.

Het gaat om een 34-jarige man uit Denderleeuw, die gekend was bij het gerecht. Uit het onderzoek blijkt dat hij kampt met psychische problemen. Volgens het parket zijn er momenteel geen aanwijzingen dat het om terreur gaat. 

De man raakte gewond, maar zijn toestand is stabiel. Van zodra het kan, zal hij voor de onderzoeksrechter gebracht worden. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Meest gelezen