Photoshot. All rights reserved.

Niemand vervolgd voor dood Prince: "Wellicht wist hij niet welke pijnstillers hij nam"

Er zal niemand worden vervolgd voor de dood van Prince, nu bijna twee jaar geleden. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de Amerikaanse muzikant aan de pillen kwam die hem uiteindelijk fataal werden. 

Prince werd op 21 april 2016 dood teruggevonden in een lift in de opnamestudio's Paisley Park Records nabij zijn huis. Na een autopsie bleek dat de man overleden is door een overdosis pijnstillers. Het ging om Fentanyl, een middel dat enkel op voorschrift verkrijgbaar is én sterker is dan heroïne. 

Bijna twee jaar na zijn dood kon het onderzoek niet uitklaren hoe de zanger aan het bewuste product was geraakt, zo meldt de aanklager. En hoewel Prince het medicijn zelf toediende, is er geen enkel bewijs dat de zanger ook wist om welk medicijn het precies ging. "Wellicht wist hij niet welke pijnstillers hij nam."

Tijdens het onderzoek werd wel duidelijk dat Prince al verschillende jaren veel pijn had. Er werden honderden pijnstillers gevonden bij hem thuis. Sommige medicijnen werden door een dokter voorgeschreven op naam van de lijfwacht van Prince, naar verluidt om "de privacy van de zanger te beschermen". De dokter betaalt een minnelijke schikking van 30.000 dollar voor het illegaal voorschrijven van medicatie, maar "er is geen enkel bewijs dat hij ook de pillen voorschreef die Prince hebben gedood". 

"Nothing copares 2 u"

Net vandaag dook ook de originele versie van "Nothing copares 2 u" op. Het nummer is vooral bekend door Sinéad O'Connor, maar het was eigenlijk Prince die het jaren eerder schreef. De originele studioversie werd nooit vrijgegeven, maar nu vond de officiële archivaris van Prince per toeval de eerste opname in een schuif. 

Meest gelezen