Videospeler inladen...

Resultaten flitsmarathon: 2,5 procent van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel

Tijdens de grote flitsmarathon die gisterenochtend begon en vanochtend om 6 uur afliep, reed 2,5 procent van de gecontroleerde chauffeurs te snel. 91 rijbewijzen werden ingetrokken. In totaal voerde de politie bijna 1,4 miljoen snelheidscontroles uit. 

24 uur lang waren er verscherpte snelheidscontroles langs onze Belgische wegen. Het is al de negende keer dat de politie een flitsmarathon houdt - die deze keer paste in het kader van een Europese flitsmarathon. In totaal voerden 138 politiezones en de federale wegpolitie zo'n 1,4 miljoen snelheidscontroles uit. 

35.158 chauffeurs - of 2,5 procent - reed te snel. 91 rijbewijzen werden ingetrokken. Dat is minder dan vorig jaar, toen 2,8 procent van de chauffeurs te snel reed en 107 rijbewijzen ingetrokken werden. De politie is optimistisch: "Er valt ongetwijfeld nog een lange weg af te leggen om hardleerse snelheidsduivels meer verantwoordelijkheid bij te brengen, maar over de laatste resultaten mogen we toch enigszins optimistisch zijn", klinkt het.

Meest gelezen