Videospeler inladen...

Dit is de nieuwe Rode Kruis-sticker die vanaf vandaag te koop is

Het Rode Kruis begint vandaag met zijn jaarlijkse stickerverkoop, om geld in te zamelen voor de lokale afdelingen. Op de stickers staan de stripfiguren Robbedoes en Kwabbernoot, samen met een vrijwilliger van het Rode Kruis. Ook zo'n 40 bekende Vlamingen en politici krijgen een gepersonaliseerde sticker. Een sticker kost vijf euro. 

Je zal ze ongetwijfeld opnieuw tegenkomen aan de verkeerslichten, of op een parking van een warenhuis; de duizenden vrijwilligers van Het Rode Kruis. Dit jaar sieren Robbedoes en Kwabbernoot de stickers. Ook heel wat bekende Vlamingen en politici krijgen een eigen gepersonaliseerde sticker,  zoals MNM-presentator Peter Van de Veire, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Het geld is echt nodig, zegt Ine Tassignon van het Rode Kruis. "De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de lokale afdelingen. Het zijn de vrijwilligers van het Rode Kruis die je helpen als je pakweg je voet hebt verstuikt op een festival of sportwedstrijd, en dat kunnen ze enkel doen als ze voldoende financiële middelen hebben". 

De stickers kosten vijf euro. Vorig jaar verkocht het Rode Kruis er 650.000.

 

Meest gelezen