Sofie Dumont wil meer seizoensgroenten serveren

Tv-kok Sofie Dumont zet haar schouders onder de actie "Meer dan mijn kassaticket". Ze vraagt supermarkten om de groenten van het seizoen meer in de verf te zetten.

"In de supermarkt liggen álle groenten het hele jaar door mooi tentoongesteld. Het zou veel handiger zijn als winkels de groenten van het seizoen beter zichtbaar maken", vindt Sofie Dumont. Ze wil mensen ook inspireren om te koken met seizoensgroenten. "Vanaf vandaag krijgen mensen die zich inschrijven recepten en tips in hun mailbox."

Inspiratie

In deze tijd van het jaar zijn vooral de andijvie en witloof dé seizoensgroenten uit de streek. "Maar ook bloemkool is een goede optie. We proberen om groenten zoveel mogelijk in de kijker te zetten, dus er zullen ook veel vegetarische recepten tussen zitten", aldus Dumont.

Inschrijven kan nog via de website www.meerdanmijnkassaticket.be.

Meest gelezen