Tom Dice op gemeenteraads­lijst van Groen in Eeklo

Zanger Tom Eeckhout - beter bekend als Tom Dice - stelt zich bij de komende verkiezingen kandidaat op de gemeenteraadslijst van Groen in Eeklo.  

De zanger, die vooral bekend is om zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival van 2010 in Oslo met het nummer "Me & My Guitar", krijgt samen met zijn muzikale partner Mátyás Blanckaert een plaats op de lijst. Het is nog niet zeker over welke plaatsen het precies gaat, maar het duo wil "meer groen, minder auto's en meer kansen" voor Eeklo, zeggen ze.

De twee muzikanten wonen beiden in de Oost-Vlaamse stad, waar Groen vorig jaar uit een kartel met SP.A is gestapt. "Mensen mogen gerust wat trotser zijn op onze stad", zegt Tom Dice. "Maar de mooie plekjes liggen gewoon niet in het centrum. Mocht de markt al eens parkeervrij worden gemaakt, ben ik de eerste om er op te treden."

De zanger steunt met zijn kandidatuur het project van schepen en lijsttrekker Bob D'Haeseleer, die vooral wil inzetten op mobiliteit en ecologie en kansen voor ondernemers. Groen Eeklo zit in het stadsbestuur van burgemeester Koen Loete (CD&V), samen met Open VLD en SP.A.

Meest gelezen