Waar zijn de bankjes van het Leuvense stadspark?

Met dit mooie weer zoeken heel wat mensen verkoeling in de schaduw van de bomen van het stadspark van Leuven. Maar daar staan nog altijd geen bankjes. Wie in het park wil zitten, moet dus een eigen klapstoeltje of picknickdeken meebrengen.

De historische bankjes zijn eind vorig jaar weggehaald om plaats te maken voor de kerstmarkt. Die markt vond eenmalig in het stadspark plaats. De stad heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze te herstellen.

"We zijn die banken aan het herstellen en ook op een hoger niveau aan het brengen. Want de banken zijn nogal laag, als je gaat zitten geraak je moeilijk weer recht. Het goede weer heeft ons ingehaald, we hadden dit nog niet verwacht. De banken zijn nog niet helemaal hersteld", zegt schepen Dirk Robbeets (SP.A). 

Gelukkig is er ondertussen een oplossing. "In afwachting gaan we banken die we in voorraad hebben plaatsen in de dreef van het stadspark." De stad bekijkt ook of er nog extra bankjes op het vernieuwde Ladeuzeplein kunnen komen. 


 

Meest gelezen