"Die dagelijkse foto’s motiveerden me om vol te houden"

Hunter Hobbs was tijdens zijn studentenjaren erg sportief, maar dat veranderde toen hij het professionele leven instapte. Hij werd dikker en dat zinde de 24-jarige man uit Norman, in de Amerikaanse staat Oklahoma, niet. Begin dit jaar besliste hij tot drastische maatregelen in de hoop meerdere kilo’s af te vallen. Van zijn transformatie maakte hij dagelijks een foto, 3 maanden lang. Die foto’s zette hij nu in een filmpje achter elkaar. Onder de noemer "3 month body transformation time-lapse" ging dat filmpje de afgelopen dagen viraal. Tot zijn eigen verbazing, zo vertelde hij op nieuwswebsite Today.

Hunter Hobbs: "De afgelopen 2 jaar, na mijn studies, zijn de kilo’s erbij gekomen. Ik heb nogal een verantwoordelijke bureaujob, waardoor naar de fitness gaan er regelmatig bij inschoot en waarbij ik met collega’s ook vaker op restaurant ging eten. Dat ik koos voor een pizza en ‘fast food’ werd een evidentie na een dag werken."

"Ik was gechoqueerd toen ik zag dat ik bijna 92 kilogram woog. Zoveel had ik nog nooit gewogen. En dus dacht ik: "Zou je niet beter opnieuw wat gaan letten op je eten en wat meer sporten?" Op 1 januari ben ik er dan aan begonnen, met in het achterhoofd wat het 3 maanden later zou kunnen opleveren."

"Ik ben begonnen met opnieuw alleen maar thuis te eten, eten dat ik zelf kookte. De nadruk lag daarbij op gezond eten, zoals kip, zoete aardappelen en veel groentes. Tegelijkertijd begon ik gewichten te heffen en deed ik dagelijks een 20 à 30 minuten aan fitness. Maar of het iets zou opbrengen, daar was ik niet zo zeker van."

"Ik heb me zelf dan opgelegd iedere dag een foto te nemen, iedere dag opnieuw op dezelfde plaats. Zo merkte ik al gauw veranderingen op, die ik nauwelijks zelf kon geloven. Waardoor die foto’s een motivatie werden om verder te doen. Want makkelijk was het niet, zeker als je dan nog een kotgenoot hebt die iedere dag wel iets ongezonds aan het eten was."

Maar 3 maanden later mag het resultaat dus gezien worden. Hobbs, die zijn gewicht tot 73 kilogram wist terug te brengen, maakte van de foto’s een filmpje: "Ik ben heus wel verrast dat deze video zo’n impact heeft op veel mensen. Dat is te gek voor woorden."

Meest gelezen