@eric delanghe

Winkeliers beloven geen dialect te spreken zodat anderstaligen Nederlands kunnen oefenen

In De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne kunnen anderstaligen hun Nederlands oefenen terwijl ze aan het winkelen zijn. Een dertigtal winkels en diensten uit die kustgemeenten zullen een sticker op hun deur plakken, om te tonen dat anderstaligen daar hun Nederlands mogen oefenen.

Vaak durven anderstaligen moeilijk Nederlands praten, uit schrik om fouten te maken. De winkeliers beloven dat ze geen dialect gaan spreken en dat ze niet te snel op een andere taal gaan overschakelen.

Geen dialect

Sarah van vishandel Saumon D'or in Koksijde is een van de deelnemers. "Ik ga op mijn uitspraak letten, zodat ze de taal op een correcte manier aanleren. Daarnaast ga ik ze ook verbeteren waar nodig, zodat er vooruitgang geboekt kan worden."

 

Meest gelezen