Videospeler inladen...

Dj-wereld geschokt na dood Avicii: "Wij verloren een vriend, de wereld een ongelooflijk getalenteerde muzikant"

Verschillende dj's reageren geschokt op het overlijden van de Zweedse dj en producer Tim Bergling, beter bekend als Avicii. "Een van de meest fascinerende en getalenteerde mensen die ik ken", zegt vriend en dj Like Mike. "Wij verloren een vriend met een mooi hart, de wereld verloor een getalenteerde muzikant", zegt David Guetta. 

De Belgische dj Like Mike ontmoette Bergling zo'n tien jaar geleden. Hij omschrijft Avicii als "een van de meest fascinerende en getalenteerde mensen die ik ooit heb ontmoet en die ik ooit zal ontmoeten". "Hij was al vele jaren een goede vriend, we hebben elkaar leren kennen in het begin van onze carrière, en zoveel jaren later hebben we elkaar weer gevonden en trokken we weer meer op", zo vertelt Like Mike vanuit Los Angeles. "Het ging heel goed met Tim, ik snap nog altijd niet goed wat er gebeurd is, maar hij zal heel hard gemist worden. Ik hoop dat hij in vrede mag rusten." 

Een soortgelijke reactie komt van de Franse dj David Guetta. "Er gebeurde iets heel erg", zo schrijft hij op Instagram. "Wij verloren een vriend met een mooi hart, de wereld verloor een ongelooflijk getalenteerde muzikant. Bedankt voor je geweldige nummers en de momenten die we deelden in de studio, toen we samen speelden of wanneer we gewoon samen waren als vrienden."

Martin Solveig - eveneens een Franse dj - spreekt van een "verlegen en supergetalenteerde artiest die nummers maakte die de wereld van de elektronische muziek veranderden". "Zijn muziek was positief en wierp een glimlach op miljarden mensen."

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel", zegt de Nederlandse dj Tiësto. "Ik ga je missen."

Ook Nicky Romero, die met Avicii het nummer "I could be the one" maakte, is geschokt. "Lieve Tim, ik kan niet geloven wat ik net hoorde", schreef hij op Instagram. "Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe ik me nu voel. Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hebben beleefd en dankbaar voor alles wat ik van je heb geleerd. De wereld zal je missen. Ik hoop dat je nu je rust gevonden hebt."

De Brit Calvin Harris noemt Bergling een mooie ziel, gepassioneerd en buitengewoon getalenteerd. "Je had nog zoveel te doen." 

De Belgische dj Regi kan het nieuws van het overlijden niet geloven, zo zegt hij op Twitter. "Rest In Peace. Je was een inspiratie."

Netsky spreekt van "vreselijk nieuws". "Zo'n getalenteerde persoon. Mijn gedachten zijn bij zijn familie", schreef hij op Twitter, terwijl Charlotte De Witte het korter houdt met "Rust in vrede, Tim Bergling".

Meest gelezen