Brand in studentenrestaurant UGent

De studenten die deze voormiddag in het restaurant van de UGent zaten, werden opgeschrikt door het brandalarm. Dat kwam door een kleine brand, met heel wat rookontwikkeling.

In het studentenrestaurant van de UGent aan de Kantienberg was deze voormiddag de bedrading van een lamp gesmolten. Dat zorgde voor een kleine brand en heel wat rook. De brandweer kwam ter plaatste en moest zo'n 60 mensen evacueren.

"Het brandalarm ging af, door de rookontwikkeling", vertelt luitenant Nico De Vries. "Het was voor ons wel moeilijk om de oorzaak te achterhalen, net door de vele rook. Tot we zagen dat de vertakkingsdoos van de verlichting gesmolten was." Momenteel zijn werknemers van de Universiteit Gent de schade aan het herstellen. Het studentenrestaurant blijft nog de hele dag gesloten. Vanaf maandag kunnen studenten er wel opnieuw gaan eten. 

Meest gelezen