Haven van Brussel krijgt nieuwe passagiersterminal

Toeristen die met een cruiseschip aankomen in de haven van Brussel, kunnen dat vanaf nu doen in stijl. Ze moeten niet langer van de boot stappen in industriegebied, want er is nu een speciale passagiersterminal waar het cruiseschip kan aanmeren, zodat de passagiers comfortabel kunnen uitstappen.

"Vroeger kwamen cruiseschepen toe in een industriegebied. Het eerste wat ze zagen, was een steenfabriek", zegt directeur Gualtiero Togneri van rederij Croisi Europe. "Maar nu komen cruiseschepen aan in een volledig nieuwe passagiersterminal, waar ze veel comfortabeler kunnen uitstappen." 

De nieuwe passagiersterminal is vandaag officieel geopend. Het eerste schip dat mocht aanmeren aan de nieuwe terminal, was een cruiseschip van Croisi Europe.

Geen maritiem gebied

Een overrompeling van toeristen zal de haven van Brussel niet meteen kennen, want de haven wordt nog altijd voornamelijk gebruikt voor industrie. "Cruiseschepen, langer dan 120 meter, kunnen in deze haven niet terecht. Brussel is geen maritiem gebied. Maar de kleinere cruiseschepen die naar hier komen, zitten wel altijd vol", aldus Togneri.

De kapiteins van het eerste aangemeerde cruiseschip

Meest gelezen