Videospeler inladen...

Burgemeester van Brakel zet stap opzij na verkeersongeluk

Waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) van Brakel zet een stap opzij. Dat meldt zijn partij aan persagentschap Belga. Devleeschouwer doet dat nadat hij betrokken is geraakt bij een verkeersongeval. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Devleeschouwer raakte woensdagavond betrokken bij een verkeersongeval waarbij een persoon zwaargewond raakte. De waarnemend burgemeester van Brakel blies positief en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken door het parket.

Stefaan Devleeschouwer was waarnemend burgemeester in Brakel. Hij nam er de taken over van titelvoerend burgemeester Alexander De Croo, die vicepremier in de federale regering is. 

"Dat Devleeschouwer nu een stap opzij zet, geeft hem de kans om in alle sereniteit zijn verdediging op te nemen", meldt Open VLD. "We willen in de eerste plaats onze steun uitspreken voor het slachtoffer en zijn familie. Dit zijn voor hen zeer moeilijke momenten", zegt de partij. "Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie."

Tot een opvolger als waarnemend burgemeester is aangeduid, neemt eerste schepen Hedwin De Clercq (SP.A) de bevoegdheden van de waarnemende burgemeester over.

"Ik heb juist een telefoontje gekregen van Herman De Croo, met de vraag of ik de volgende weken de zaken een beetje wil opvolgen", reageert schepen De Clercq. "Onze kameraad Stefaan heeft de eer aan zichzelf gehouden. Dat was de beste oplossing, de druk was enorm hoog geworden."

Devleeschouwer is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. Hij zou wel als schepen blijven functioneren in Brakel.

Meest gelezen