Burgemeester Brakel blaast positief na zwaar ongeval

Het parket van Oudenaarde heeft het rijbewijs van waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer van Brakel (Open VLD) voor vijftien dagen ingetrokken. Hij raakte betrokken bij een zwaar ongeval in Sint-Maria-Lierde en bleek onder invloed van alcohol. Bij het ongeval raakte iemand zwaargewond.

Het ongeval gebeurde woensdagavond op de Steenweg (N8) in Sint-Maria-Lierde. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Een man raakte levensgevaarlijk gewond toen hij aangereden werd. Volgens Julie Van Hoorebeke van het parket van Oudenaarde reed de aanrijdende bestuurder onder invloed: "Ik kan bevestigen dat er woensdagavond in Sint-Maria-Lierde op de N8 een aanrijding heeft plaats gevonden. De aanrijdende bestuurder heeft positief geblazen en zijn rijbewijs werd op vordering van het parket ingetrokken voor vijftien dagen."

Het slachtoffer is intussen buiten levensgevaar. "Wat het slachtoffer betreft", gaat Julie Van Hoorebeke verder, "die werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd. Maar sinds gisteren is die man gelukkig buiten levensgevaar."  

Nachtmerrie

Burgemeester Devleeschouwer wil voorlopig niet reageren op het ongeval. Hij is te zeer aangedaan door de feiten en "wenst het niemand toe zo'n nachtmerrie te moeten meemaken". In Brakel is Alexander De Croo titelvoerend burgemeester. Maar omdat hij vicepremier is, worden zijn taken overgenomen door Stefaan Devleeschouwer (52), die waarnemend burgemeester is. Alexander De Croo zit momenteel in de Verenigde Staten voor een werkbezoek. "Zolang er niet meer duidelijkheid is, kan ik niets zeggen." Ook zijn vader Herman De Croo wil weinig kwijt over het ongeval: "Ik heb het gehoord, maar weet niet wat er precies gebeurd is. Of hij licht geïntoxiceerd was of niet. Hij vervangt Alexander en het is een zeer aimabel man."

Hulpdiensten gebeld

Een man die vlak bij de plaats van het ongeval woont, zag het ongeval zelf niet gebeuren. "Ik zag enkel de auto's vertragen na het ongeval." Zijn vrouw liep wel naar de plaats van het ongeval en belde de hulpdiensten. "De man stond met z'n gsm in de handen, maar was te aangeslagen. Ik wist niet dat het om de burgemeester van Brakel ging." 

Meest gelezen